Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Telegram'ın Kurucusu Tutuklandı! Suçlama Neydi?

YAŞAM

Telegram’ın Rus-Fransız asıllı kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa’da gözaltına alındı. Özel jetle Azerbaycan'dan Paris’in Bourget havaalanına iniş yapan Durov, yetersiz moderasyon nedeniyle suç faaliyetlerinin devam etmesine izin vermekle suçlanıyor.

Fransa’daki soruşturma kapsamında yakalama kararı olduğu iddia edilen Durov’un, Pazar günü mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Fransız haber kaynakları TF1 ve BFM TV, Durov’un gözaltına alınmasının Telegram platformunda yetersiz denetim sebebiyle yasa dışı faaliyetlerin engellenmemesine yönelik bir soruşturmanın parçası olduğunu bildirdi. Özellikle Rusya, Ukrayna ve eski Sovyetler Birliği Cumhuriyetleri'nde popüler olan Telegram, yaklaşık bir milyar kullanıcıya sahip ve küresel çapta sosyal medya platformları arasında önemli bir yere sahip.

Pavel Durov Kimdir?

39 yaşındaki milyarder Pavel Durov, 2013 yılında Telegram'ı kurmuş ve 2014'te Rusya'dan ayrılarak Dubai’ye yerleşmiştir. Durov, Rus hükümetinin baskılarına direnmiş ve önceki sosyal medya girişimi olan VKontakte'yi satmak zorunda kalmıştır. 2021’de Fransız vatandaşlığına geçen Durov’un serveti Forbes’a göre 15.5 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Telegram, Rusya-Ukrayna savaşında her iki taraf tarafından da aktif olarak kullanılmaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.