Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü vefat etti

SPOR

Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor gibi takımları çalıştırarak önemli başarılar elde eden Daum, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

Daum'un ölüm haberi Fenerbahçecamiasında ve kamuoyuna, büyük üzüntü duydu. Christoph Daum, özellikle Türkiye'deki futbol kariyeriyle tanınan bir isimdi. Fenerbahçe ile iki Süper Lig şampiyonluğu kazanan Daum, Beşiktaş'la da bir lig şampiyonluğu yaşadı. Futbolculuk kariyerinden sonra başladığı teknik sır ektörlük kariyerinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde de görev aldı.

DAUM'UN TÜRKİYE KARİYERİ

Almanya'daki teknik direktörlük yaparken ilk yurt dışı kariyerine 1994 yılının Ocak ayında Beşiktaş ile başlayan Christoph Daum, siyah-beyazlı takımla bu dönem Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı kupalarını kazandı.Beşiktaş'la 1994-95 sezonunda kariyerinde ikinci, Türkiye'de ilk şampiyonluğuna ulaşan Daum, ara verdiği Beşiktaş serüvenine, 2001-02 sezonunda yeniden başladı. Daum, beklenen başarı elde edemeyince sezon sonu takımdan bir kez daha ayrıldı. Ve son yıllarında kansere karşı verdiği mücadele ile bilinen Daum, hem saha içinde hem de dışında büyük bir mücadeleci olarak anılacak. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.