Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

İYİ Parti'den CHP’ye transfer

POLİTİKA

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. Partisinden istifa eden eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, CHP'ye katılacak. CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 129'a yükselecek.

 Eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir bugün CHP’ye katılacak. 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul’dan aday gösterilen Nimet Özdemir İYİ Parti’nin 44 milletvekilinden biri olarak Meclis'e girmişti.

Nimet Özdemir 24 Temmuz’da (2024) İYİ Parti’den istifa ettiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta CHP ile görüştüğünü ifade eden Nimet Özdemir’e rozetini, CHP'nin bugünkü grup toplantısında Özgür Özel takacak.

MECLİS'TE SANDALYE DAĞILIMI DEĞİŞECEK

Özdemir'in katılımıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı da 128'den 129'a yükselecek.

"BANA OY VERENLERİ UTANDIRMAYACAĞIM"'

Partiyle gönül bağımı kopardım' diyen Özdemir İYİ Parti'den istifasını "Bir Vekil olarak, sadece beni seçenlerin, seçim bölgemdeki vatandaşlarımızın değil, bütün Türkiye’nin Vekili olduğumun bilincindeyim. Seçim kampanyamı; Yetiştirme Yurtlarından çıkan kız çocuklarımız, hem anne hem baba olmak zorunda olan kadınlarımız, engellilerimiz ve sahipsiz hayvanlarımıza çare olacak mücadele için girdiğimi, bu vesileyle de Vekilliği kazandığımı biliyorum. Sözünü verdiğim dört başlık başta olmak üzere, vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çare olmak adına çalışmalarıma devam edeceğimden emin olun. Benim için önemli olan; değerlerimden, inançlarımdan vazgeçmeden bunları savunmak. Bundan sonraki Vekillik hayatımda bu ilkeler doğrultusunda tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bana oy verenleri utandırmayacağım. Saygılarımla." sözleriyle açıklamıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.