Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kayapınar Milli Eğitim Müdürlüğünden Liseler Arası Tiyatro Festivali

KÜLTÜR SANAT

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen “Liseler Arası Tiyatro Festivali” ne toplamda 6 okul 13 tiyatro oyunu ile dahil oldular

Farklı okullardan tiyatroya gönül vermiş öğrencileri bir araya getirerek izleyenlere zengin bir tiyatro deneyimi sunmayı amaçlayan festivalde ,birbirinden değerli oyunlar sahnelemeyi ve tiyatro etkinliği ile öğrencilerin festival coşkusunu hissetmelerini sağlamayı amaçlamış. Bu kapsamda yürütülen festivalin ilk gününde vl6 oyunla tiyatro seyri  başlamış oldu. Tiyatro seyrinin ilk gününde:
 

 Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “Bakış Açısı”,

Talaytepe Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Diksiyon Dersi”,Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “Komşu Çocuğu”,Talaytepe Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Altın Kardeşler”, yine Talaytepe Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Veli Toplantısı” ve son olarak Adnan Menderes Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Paraya Hayır” adlı oyunlar sergilendi.

İkinci günde ise 7 oyun sahnelendi Festival Açılış programına Kayapınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Zülfü Özkan, İsmail Temel, okul müdürleri, çok sayıda Öğretmen ve öğrenci katıldı.  Festival coşkusu cuma gününe devam etti. Festival Kayapınar Millet İlkokulu Salonunda yapıldı. Final oyunu öğrenci ve velilerle birlikte izleyen Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan SUBAŞI,  sanatın imkanlarının Eğitim için önemli olduğunu dile getirdi. Tiyatro  kültürünün okullarda giderek yaygınlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Festival ekibine teşekkür belgesi takdim etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.