Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler | Görülecek En İyi 29 Yer

KÜLTÜR SANAT

Şehir Hakkında; tarihi 9 bin yıl öncesine kadar uzanan Diyarbakır, yüzyıllar boyu Anadolu ve Mezopotamya arasında köprü görevi görmüştür. Bölgede yaşamış olan; Hurri, Asur, Urartu, İskit, Med-Pers, Akkoyunlu, Makedon, Roma, Sasani, Bizans, Selçuklu, Emevi-Abbasi, Artuklu, Eyyübi, Moğol, Safevi ve Osmanlı devletlerinin bırakmış oldukları tarihi ve kültürel mirası günümüze dek taşımayı başarmıştır. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Diyarbakır Dicle Nehri’nin sağında konumlanıyor olup Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Toplamda 17 ilçesi bulunan il, doğudaki en kalabalık il olma unvanına da sahiptir.

Kaç günde gezilir; Diyarbakır tatil planınız için 3-4 gününüzü ayırmanız yeterli olacaktır.

Ziyaret Edilecek En İyi Zaman; Karasal iklimin hakim olduğu Diyarbakır’da, yaz ayları oldukça sıcak geçerken ziyaret edebilecek en iyi zaman yağışların az ve güneşin hafif hafif kendini gösterdiği bahar aylarıdır.

Havalimanı/Merkez Ulaşım; Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım alternatiflerinizi detaylı şekilde öğrenmek adına Ulaşım Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

Müze Kartları; Türkiye’nin çoğu ilinde geçerli olan ücretsiz giriş yapabilmenizi sağlayan Müzekart ile Diyarbakır’da yer alan müzeleri ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Ne Yenir; Tüm yemeklerin temelinde etlerin hakim olduğu; Meftune, Pıçık, Duvaklı Pilav, Nardanaşı, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, Ayvalı Kavurma, Mumbar Dolması gibi bazı tat ve çok daha fazlası için Diyarbakır’ın yöresel yemekleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.