Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır, dünyanın en prestijli dergisinde; Dünyanın 100 harika yerinden biri seçildi

KÜLTÜR SANAT

Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Time Dergisi, özel sayısında 100 destinasyonu listeledi. Türkiye'den Diyarbakır Ekspresi ve İstanbul'dan Zeyrek Çinili Hamamı listeye alındı

Diyarbakır dünyanın 100 harika yerinden biri seçildi. Dünya'nın en prestijli ve en çok okunan dergilerinden biri olan Time Dergisi'nin dünyanın en harika yerleri özel sayısında, 100 destinasyon listelendi.

Listede gidilmesi gereken yerler kategorisinde İstanbul'dan Zeyrek Çinili Hamamı ve Diyarbakır Ekspresi da yer aldı.

Time Dergisi, Diyarbakır Ekspresi ve şehir tanıtımı için hazırladığı sayfada, karlı bir dağın göründüğü ve ekspres treninin geçtiği bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafla birlikte derginin hazırladığı tanıtım yazısında,

"Yeni bir gezi treni hizmeti, gezginleri uçsuz bucaksız Anadolu bozkırları boyunca ve Türkiye'nin doğu dağları boyunca, medeniyetin beşiği olarak bilinen Mezopotamya'nın kuzey ovalarına götürüyor.

Nisan ayında hükümet tarafından işletilen Türkiye Devlet Demiryolları tarafından açılışı yapılan haftalık Diyarbakır Ekspresi, Türkiye'nin başkenti Ankara'dan Güneydoğudaki Diyarbakır şehrine kadar 653 mil boyunca raylarda seyahat ediyor" denildi.

 tarihi ve kalesinden de bahsedilen Time Dergisi yazısında, şu ifadelere yer veriliyor:Gezi durakları, her iki yönde yaklaşık 24 saatlik yolculukta farklı duraklar etrafında birkaç saatlik keşfe olanak tanır. Cuma öğleden sonra Ankara'dan doğuya doğru seyahat eden sürücüler, MÖ 3.000'e tarihlenen duvar resimlerinin bulunduğu Tunç Çağı'na ait Arslantepe'nin bulunduğu Malatya'da Cumartesi sabahı erken saatlerde üç saatliğine karaya çıkarlar.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.