1- AKBÜK (MUĞLA)
Didim'den 20 km uzaklıkta bulunan Akbük doğal ve güzel sahilleri ile tam bir tatil mekanı. Yeşil alanlar ve ağaçlıklar Akbük' de bolca var. Bölgede denize girmek için birbirinden güzel ve yeşil onlarca koy bulabilirsiniz.
2- AKÇAKOCA (DÜZCE)
Yılın dört mevsiminde güzelliğin hakim olduğu Akçakoca'da gezilip görülecek yerler olduğu gibi yapılacak bir çok aktivite vardır. Piknik alanı olarak düzenlenen Cumayeri'nde kahvaltınızı yapıp, Mehmet Arif Köşkü ve mahalle evleri arasında hoş bir gezinti yapabilirsiniz.Eşsiz bir panaromaya sahip olan Ceneviz kalesi, İlçenin en yüksek bölgesinde yer alan Aktaş şelalesi, son yılların en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Fakıllı Mağarası ve mavi bayraklı plajıyla Akçakoca tatil severleri bekliyor.
3- AMASRA
Amasra Fırtınasından soğuğuna, sıcağından doğasına iklim ve coğrafyanın el ele yaşandığı liman şehri Amasra turizmin yeni ismi niteliğinde. İstanbul'a 420 km uzaklıkta olan bu sevimli kasabada birbirinden konforlu otellerde kalabilir,düzenlenen tekne turlarıyla engin mavilikte yolculuk yapabilir yada bölgede bulunan restorantlarda yöre yemeklerinin lezzetine varabilirsiniz.
4- BODRUM
Bodrum son yıllarda sanat ve sosyete dünyasının uğrak yeri haline gelen Bodrum bir çok tarihi ve doğal güzelliği içinde barındırıyor. Halikarnas, Türkbükü ve Yalıkavak bölgenin ilgi odağı. Kale üzerinden güneşin batışını izlemek... Bodrum'da geceleri disko-clup tarzındaki eğlence mekanlarıyla gündüzleri ise plajlarda jet-ski yaparak yada beachlerde su oyunlarına katılarak renklendirebilisiniz.
5- EFES
Efes Kuruluşu M.Ö 6000 yılına dayanan Efes antik kenti yaz tatilini kültürel geziler yaparak geçirmek isteyenler için ideal bir mekan. Özellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Efes de Meryem Kilisesi, Meryemana Evi, Yedi Uyuyanlar, St. Jean Kilisesi, Kale ve İsabey Camii görülmesi gereken yerler arasında.
6- KİLYOS
Kilyos Karadeniz'in hırçın dalgalarına ev sahipliği yapan Kilyos İstanbula'a yalnızca 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor.Güvenle denize girebileceğiniz ve günübirlik dinleme imkanı bulabileceğiniz Kilyos'a Sarıyer üzerindeki sahil yolundan yada Bahçeköy orman yolundan ulaşabilirsiniz.
7- PAMUKKALE
Pamukkale Kaynak suların kirecinden oluşan beyaz cennet Pamukkale Türkiyenin en fazla tanınan doğa harikası. Parlak taşlarını 20 kilometre uzaktan görmenin mümkün olduğu bölgede Antik Havuz, Antik Tiyatro, Arkeoloji Müzesi gezilmesi gereken yerler arasında. Konaklamanın termal otellerde yapılabileceği Pamukkale'de Akdeniz ve Ege mutfağını birarada bulabilirsiniz.
8- ÖLÜDENİZ
Ölüdeniz( Fethiye) Babadağ ve Mendos Dağları'nın eteklerinde, Fethiye'nin güneyine doğru yükselen küçük bir platoda kıyı şeridinde yer alan belde 2006 yılında dünyanın en güzel plajı seçimişti. Adını tarihi bir efsaneye borçlu olan Ölüdeniz'in yaz aylarındaki su sıcaklığı 35 derece. Beldeye hem kara, hem deniz, hem de havayolu ile ulaşmak mümkün. Antalya, İzmir, Ankara, İstanbul gibi merkezlerden Fethiye ilçesine düzenli otobüs seferleri yapılmakta.
9- KIBRIS
Sadece T.C. Kimlik Kartı ile seyahat edilebilen Kıbrıs, hareketli gece hayatı, upuzun kumsalları, lezzetli yemeklerle dolu mutfağı, tarihi ve doğal güzellikleri ile karşımıza çıkıyor. Sezonun oldukça erken başlayıp geç bittiği Kıbrıs’ta mayıs ayında hem denize girmek hem de bol bol güneşin tadını çıkarmak mümkün. 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek için ideal bir rota olan Kıbrıs’ta; Kıbrıs köftesi, piruhi, deniz ürünleri, hellim ve şeftali kebabı mutlaka tadılması gereken lezzetler arasında yer alıyor.
10- GAZİANTEP
Kültür ve gastronomi tutkunlarının mutlaka görmesi gereken Gaziantep, ilkbahar ve sonbahar aylarında ayrı bir güzelliğe sahip. Zeugma Mozaik Müzesi ve Zeugma Antik Kenti, Bakırcılar Çarşısı, Gümrük Han, Gaziantep Kalesi ve Zincirli Bedesten ise şehir gezi planlarında mutlaka bulunması gereken rotaların başında geliyor. Enfes tatlar ve tarihle dolu bir gezi için tek ihtiyacınız bir uçak bileti.
11- KIZILCAHAMAM (ANKARA)
Ramazan Bayramında rotanızda sakin tatil yerleri varsa listenize ekleyebileceğiniz en özel yerlerden bir tanesi de Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi. Şifalı termal suları ile ünlü bir ilçe olan Kızılcahamam’da bulunan kaplıcaların tarihi neredeyse Roma İmparatorluğu’na kadar uzanan önemli bir geçmişe sahip.
12-AYDER YAYLASI
Fırtına Deresi’nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri’ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır. Kaçkar Dağları’na kuzey yönünden yapılan tırmanışların başlangıç noktasıdır. Yaylada bungalovdan tipik yayla evi konseptine, aile pansiyonundan otele pek çok konaklama seçeneği mevcuttur. Her Türlü alt yapı hizmeti tamamlanmış olan yayla, tatail kasabası görünümündedir. Zengin flora ve faunasının yanısıra kaplıcası da ünlüdür, çam ormanları ve Kaçkar manzarasının tam ortasındadır. Ayder Balı da yaylada tadına bakılması gereken lezzetlerdendir.
13- DİYARBAKIR
Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı, surlar ve bahçeler olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor olup yedi bin yıldır varlığını koruyan Diyarbakır Kalesi bahçeleriyle birlikte dünya tarihi adına önemli bir miras olma özelliğini taşımaktadır. Bahçe kültürünün oldukça mühim olduğu Diyarbakır, sivil bahçe olarak kendine has bir değer olarak yıllar boyunca halkın kullanımına açık olmuştur.
14- DARENDE (MALATYA)
Eski yerleşim yerlerimizden biri olan Darende ilçesinde birçok turistik değeri olan yer mevcuttur. Zengibar Kalesi (Taşkale), Karahisar, Kızılhisar, Kötü Kale, Balaban Çayı etrafında rastlanan sütunlar, Kaletepeler, Aslantaşlar, Ulu Cami Minaresi, Bedesten Hacı Müşrif Camii, Taceddin Mescidi, Balaban kasabasında Abdurrahmani Erzincani Camii, Köprügözü, Somuncu Baba Camii, Balıklı Kuyular, Gürpınar Şelalesi, Mehmet Paşa Külliyesi, Balaban İçmeleri, Uzunok Köprüsü.
15- DARA (MARDİN)
Dara Antik Kenti Mardin’in 30 kilometre güneydoğusunda bulunan Oğuz Köyü'nde yer almaktadır. Kaya içine oyulan yapılardan oluşan ve geniş bir alana yayılan Dara Antik Kenti’nin çevresi 4 kilometrelik bir surla korunmuştur. İç kale, kentin kuzeyinde ve 50 metre yüksekliğindeki tepenin üst düzlüğüne kurulmuştur. Kent içinde kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi kalıntıları halen görülebilmektedir. Ayrıca köyün etrafında tarihleri Geç Roma Dönemi’ne kadar giden mağara evlere rastlanmaktadır.