Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Narin'in engelli ablasının ölüm nedeni merak konusu oldu

GÜNDEM

19 gün sonra dere kenarında cansız bedeni bulunan Narin Güren'ın daha önce 9 yaşındaki ablasının da hayatını kaybettiği ortaya çıkarken, küçük kızın ölüm nedeni hakkında da çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Türkiye küçük bir kızın ölümünü konuşuyor.

19 gündür kamuoyunun gündeminde olan 8 yaşındaki Narin Güran, dün Diyarbakır'da bir dere kenarında bulundu.

Türkiye'yi yasa boğan ölüm haberinden sonra talihsiz kızın ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Cansız bedeni bulunduktan sonra küçük kızın ölümündeki sır perdesinin aralanması için Adli Tıp süreci başladı.

ÖN OTOPSİ RAPORU RAPORU ÇIKTI

8 yaşındaki çocuğun deforme olmuş bedeni, 13 kişilik uzman ekip tarafından incelendi.

Düzenlenen ön raporda Narin'in boynunda boğma izi bulunduğu, 15 gün suda kaldığı ve ayağında kırık olduğu tespit edildi.

Konuya ilişkin aile fertleri dahil 24 kişinin gözaltına alındığı soruşturma devem ederken Narin'n ablasının da 9 yaşında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

NARİN'İN ENGELLİ ABLASININ ÖLÜM NEDENİ MERAK KONUSU

Narin'in annesi, küçük kız kaybolduktan sonra verdiği bir röportajda “Narin’im evin tek kızıydı. Engelli bir kızıma 7 yıl boyunca baktım, sonra vefat etti.”ifadelerini kullanmıştı.

Konuyu, Halk TV yayıncısı İsmail Küçükkaya'da gündeme taşıdı. Küçükkaya, bölgede gelişmeleri aktarmak üzere yayına bağlanan muhabir Ferit Demir'e sordu.

ABLASI DA MERDİVENLERDEN DÜŞEREK ÖLDÜ İDDİASI

Narin'in engelli ablasının 9 yaşındayken merdivenlerden düşerek öldüğü bilgisine ulaştığını belirten Küçükkaya, bilgisini teyit ettirmek istedi.

Demir ise, bölgede çalışmalarını yürütürken aile fertleri tarafından tehdit edildiklerini ve Narin'in ablasının ölümü ve köyde daha önce hayatını kaybedenler hakkında da farklı iddiaların ortaya atıldığını söyledi.

Demir, "Narin'in engelli yatalak ablası 9 yaşındayken öldüğü söyleniyor. Narin'in akrabaları içinde farklı ölümler de var."ifadelerini kullandı.

AMCASI TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

Çalışmalar kapsamında ayrıca mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, önceki günü de mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çalışma yaptı.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Ekiplerin 19’uncu günde yürüttüğü arama çalışmalarında, Eğertutmaz Deresi’nde Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun.” dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: CUMHURBAŞKANIMIZ, SORUŞTURMAYI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Bağlar'da 19 gün önce kaybolan ve ilk dakikadan itibaren güvenlik birimlerimiz tarafından aranan Narin kızımızın cansız bedenine ulaşılmış olması hepimizi kahretmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, halihazırda yürütülen soruşturmanın titizlikle devam etmesi ve olayın tam anlamıyla aydınlatılarak Narin kızımızın canına kastedenlerin adalet önünde hesap vermesi için konuyu yakından takip etmektedir. Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyoruz. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

'SORUMLULAR ADALETE HESAP VERECEK'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümü ile ilgili sorumluların adalet önünde hesap vereceğini açıkladı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."ifadelerini kullandı.

24 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gün sonra mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğerturmaz Deresi’nde çuvalda cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüpheli gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin yaptığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

Soruşturma kapsamında daha sonra gözaltı sayısı 24'e çıktı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.