Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Murat Kurum: Yangınların yaraları hızla sarılacak

GÜNDEM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orman yangınları ile ilgili son durumu aktardı.

İzmir Karşıyaka Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'deki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İskenderun’da farklı illerde devam eden yangınlarla ilgili hasar tespit verilerine ilişkin bilgi verdi.

Kurum, Bakanlık personelinin sahada hasar tespit çalışmalarının sürdürdüğünü ve yangınların yaralarının hızla sarılacağını aktardı.

"İZMİR'DE 43 BİNA VE 45 BAĞIMSIZ BÖLÜM YIKIK"

Bakan Kurum, orman yangınlarından etkilenen İzmir'de incelenen 52 bina ve 97 bağımsız bölümden 43 bina ve 45 bağımsız bölümün yıkık, ağır veya orta hasarlı olduğunu açıkladı.

"MANİSA'DA 36 BİNA VE 52 BAĞIMSIZ BÖLÜM AĞIR HASARLI" 

Kurum, ayrıca orman yangınından etkilenen Manisa'da incelenen 46 bina ve 66 bağımsız bölümden 36 bina ve 52 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu belirtti.

"SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ"

Hatay İskenderinde açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, bilgilendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde yaşadığımız yangınlar sebebiyle, bir kez daha aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. İzmirimizin Karşıyaka ilçesinde rüzgarın da etkisiyle yangın, yerleşim yerlerine ve sanayi bölgelerine sıçradı. 5 ayrı hasar tespit ekibimiz, Bakan yardımcılarımız, yangından etkilenen tüm bölgelerde Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda, Bakanımız da bizzat sahada birebir bütün süreci takip etmektedir.

"SOĞUTMA ÇALIŞMALARINI TAKİBEN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR"

Ekiplerimizle yangından etkilenen tüm bölgelerde soğutma çalışmalarını takiben hasar tespit çalışmalarını yürütmektedir. Yaptığımız ilk çalışmalar neticesinde İzmir'de 52 bina 97 bağımsız bölümün incelemelerini yaptık ve bunlardan 43 bina ve 45 bağımsız bölümün yangından etkilendiğini, ağır yıkık veya orta hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk.

An itibariyle yangın Tarım Bakanımızın da açıkladığı gibi kontrol altına alındı. Ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Yine Tire ve dün gece başlayan Urla yangınında da soğutma çalışmalarının bitmesiyle hasar tespit çalışmalarımızı ekiplerimizin orada da yürütecektir.

Bununla beraber Manisamızın Gördes ilçesine bağlı Boyalı mahallemizde çıkan orman yangını sebebiyle Karayakuplu köyümüz de maalesef yangından etkilendi. Boyalı ve Karayakuplu köyümüzde soğutma çalışmalarının bittiği alanlarda hasar tespit çalışmalarını yürütüyorlar. 3 ekibimizi bölgeye sevk ettik. Şu anda 46 binamızda 66 bağımsız bölümde incelemelerimizi yaptık. Ve 36 bina ile 52 bağımsız bölümün de yangından etkilendiğini, ağır, yıkık ve acil yıkılacak bina olarak tespitlerini yapmış olduk.

"VATANDAŞIN YANINDAYIZ"

Vatandaşlarımız müsterih olsun. Biz Sayın Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde her yangında, depremde, selde milletimizi bir an olsa bile yalnız bırakmadık. Ve milletimize sözler verdik. Antalya, Muğla yangınlarında tarihiminiz en büyük yangınlarında milletimize sözümüzü tuttuk. Bu yangınlarda da inşallah hızlıca yaralarımızı saracağız.

Açıklamalarını İskenderun TOKİ afet konutlarında yapan Kurum, yangınlarla ilgili bilgileri aktarmasının ardından, bölgesinde gerçekleştirilen inşaat çalışmalarına şöyle değindi:

Bugün 11 ilimizde 296 bin 755 yuvamızın inşasını sürdürüyoruz. Hamdolsun şu ana kadar, 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Şu anda yine tüm gücümüzle sahadayız. 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilimizde canla başla çalışıyoruz. Eylül ayında 24 bin konut daha teslim edilecek.

Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz. Bugün 11 ilimizde 296 bin 755 yuvamızın inşasını sürdürüyoruz. Ve inşallah 2025 yılı sonunda depremzede kardeşlerimizin yeni yuvalarına, dükkanlarına kavuştuğu, güvenli hayatların başladığı günleri yaşamaya başlayacağız.

Depremzedelere yeni konutlar tesis ediliyor, inşaa sürüyor. Yeşil alanlar ile sosyal alanlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük yıkıma uğrayan Asi Nehri'nin kenarındaki bölgeyi eski silüetine kavuşturacağız.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.