Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Hdp eskiEş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş

GÜNDEM

Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş Reuters'ın sorularına yanıt verdi. Reuters Türkçe ve İngilizce servislerinde yayınlanan röportajın Türkçe versiyonu şöyle: 

Yaklaşık dört buçuk yıldır hapiste bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhur İttifakı'na karşı durabilmek için seçimi beklemeye gerek olmadığını, ortak demokratik ilkeler belirleyerek mücadele ve işbirliği niyetiyle yola çıkan ve partilerin dışındaki tüm kesimleri de kapsayan bir Demokrasi İttifakı kurulması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, Cumhur ve Millet ittifaklarından ayrı olarak geçen yıl Ağustos ayında gündeme getirdiği Demokrasi İttifakı'nı geçtiğimiz günlerde yeninden gündeme taşıdı.

Reuters'ın sorularını yazılı olarak yanıtlayan Demirtaş, HDP öncülüğünde önerdiği demokrasi ittifakını tanımlarken, "Demokrasi ittifakı bir seçim ittifakı değil, demokrasi için ortak mücadele niyeti ve iş birliği demektir. Dolayısıyla demokrasi ittifakını kurmak için seçimi beklemeye gerek yok. Seçim ittifakı için ise seçim döneminin yaklaşmasını beklemek normaldir" ifadesini kullandı.

Demokrasi için yan yana mücadele etmek isteyen tüm partilerin bir araya gelmesi gerektiğini savunan Demirtaş bu ittifaka toplumsal muhalefet, emek örgütleri, kadın hareketleri, gençlik hareketleri, çevre hareketleri gibi toplum dinamiklerinin de katılmalı gerektiğinin altını çizdi.

Demirtaş, "Mevcut ittifaklar bu mücadeleden kaçmaya devam edeceklerse ve 'seçime kadar her şeyi sineye çekelim' diyeceklerse bu yanlış olur. Çünkü baskı ve zulüm, tahribatı her geçen gün artırıyor. O nedenle, seçimi beklemeden, bugünden fiili bir demokrasi ittifakı çok anlamlı ve değerli olur" dedi.

Demirtaş bu birlikteliğin seçim ittifakına nasıl yansıyacağına ise seçim zamanında karar verilebileceğini belirtti.

HDP KAPATMA DAVASI SİYASİ SEÇENEKLERİN AZALDIĞINI GÖSTERİYOR

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.