Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Fetullah Gülen'in mezar taşında yazılanlar ortaya çıktı

GÜNDEM

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki isim olan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ABD'de hayatını kaybetti. Cenazesine katılan FETÖ mensubu binlerce kişi, korku nedeniyle yüzlerini gizleyerek maske ve güneş gözlüğü taktı. İşte mezar taşında yazılanlar

Gülen’in mezar taşında, doğum tarihi olarak 1938 yazıldığı ortaya çıktı. Oysa resmi kayıtlara göre Gülen’in doğum tarihi 1941. Gazeteci Nedim Şener, bu yanlışlığın arkasında yatan tarihi manipülasyonları gündeme getirdi. Şener, Gülen’in, örgüt üyelerine kendisini "mehdi" olarak tanıttığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünden bir gün sonra dünyaya geldiği yalanını yaydığını belirtti.

FETÖ’nün Algı Operasyonları

FETÖ, tarih boyunca yalan ve algı operasyonları ile tanınan bir örgüt. Gülen'in mezar taşındaki doğum tarihi de bu algının bir parçası olarak yorumlandı. Şener’in açıklamasına göre, Gülen, 11 Kasım 1938 tarihini kendi doğum tarihi olarak kullanıyordu. Bu tarih, Atatürk’ün 10 Kasım’daki ölümünden sonraki gün olarak belirtiliyor, böylece kendisini "mehdi" olarak tanıtma çabası güdülüyordu.Mezarda ayrıca, resmi kayıtlarda "Fetullah" olarak bilinen elebaşının adı, "Fethullah" olarak yazılmış durumda. Bu durum, FETÖ’nün geçmişteki yalanlarını ve sahtekarlıklarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.