Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

DOSİAD Başkanı Sağır: “En kötü barış,en iyi savaştan daha iyidir”

GÜNDEM

Diyarbakır Organize Sanayi İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Mehmet Ali Sağır, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Öcalan” çağrısı sonrası dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Başkan Sağır: “En kötü barış,en iyi savaştan daha iyidir” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, Meclis’te partisinin grup toplantısında, “Öcalan” çağrısı Kürt sorununun çözümünde yeni bir süreç başlıyor yorumlarına neden olduğunu oldu. DEM Parti ve CHP’nin destek verdiği Bahçeli’nin açıklamaları Türkiye’de gündeme bomba gibi düşerken, Diyarbakır Organize Sanayi İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Mehmet Ali Sağır da, önemli ve dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Sorumluluk bilinci güçlü olmayanların barışının güçlü olamayacağını belirten Başkan Sağır, “İnsanlığın tarihi boyunca en temel özlemlerinden biri barış olmuştur. İnsan toplumları kavgasız, çatışmasız ve savaşsız bir dünyada ancak maddi ve manevi gelişme imkanı bulabilirler. Bölgemiz ve ülkemiz neredeyse bütün tarihi boyunca jeopolitik konumu ve yeraltı-yerüstü doğal zenginlik kaynakları dolayısıyla oldukça kanlı çatışmalara ve acılı savaş süreçlerine tanıklık ermiş, ağır bedeller ödemiş, acı tecrübeler edinmiştir. İnsanımız gün yüzü görmeden göçüp gitmiş. Dolayısıyla barış bizim için oldukça kutsal, ağır ciddiyet, sorumluluk ve içtenlik gerektiren bir kavramdır” dedi. 

“BARIŞA KATKI SUNAN HER GİRİŞİM DEĞERLİDİR”

Barışa katkı sunan her dil, her el, her yani her girişimin ve çabanın kutsallığına dikkat çeken DOSİAD Başkanı Mehmet Ali Sağır, şu ifadeleri kullandı: “Başta barış süreçlerinde yeralan temel siyasal aktörler olmak üzere tüm toplumsal kesimler rol ve ağırlıkları oranında büyük ve kutsal bir görevle karşı karşıya oldukları bilinciyle hareket etmek zorundadırlar. Dil ve üslup, sorunları ele alış tarzı barış sürecinin ruhuna uygun olması titizlikle gözetilmesi gereken bir husustur. Bizlere düşen temel gorevlerden birisi herkesi bu konuda duyarlılaştirmak, sorumlu ve ciddi yaklaşıma davet etmek olmalıdır. Çünkü barışla kazancımız, savaşla kaybımiz büyük olmuştur. Savaş ve barış süreçlerindeki ekonomik ve sosyal kayıp ve kazanımlar karşılaştırıldığında savaşla ne kaybettiğimizi, barışla ne kazandığımızi çarpıcı bir biçimde görürüz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.