Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Türk Donanmasına iki adet yeni savaş gemisi geliyor! Aziz Yıldırımın sahibi olduğu şirket üretecek

GENEL

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu DEARSAN Tersanesi Türk Donanması iki adet savaş gemisi üretecek. Üretilecek savaş gemilerinin maliyetinin 300-400 milyon dolar bandında olduğu tahmin ediliyor.

PARAYI HARCAYACAK YER ARIYORUM

Türkiye merkezli askeri gemi üreticisi Dearsan adlı şirketin sahibi olan Yıldırım, “Türkmenistan’da 45 donanma gemisi yaptık. Katar, Nijerya, Tanzanya’ya gemiler yaptık. Bugüne kadar Türkiye’yle çalışmıyorduk. İlk kez ocak ayında savunma sanayi anlaşması yaptık, gemi yapacağız. Allah’a şükür iyi kazanıyoruz. Parayı harcayacak yer arıyorum.” dedi.Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde 16 adet bulunan TUZLA Sınıfı Karakol Gemisi ile TCG KIZILIRMAK ve TCG YEŞİLIRMAK Römorkörleri, geçtiğimiz dönemde Dearsan Tersanesi tarafından üretilerek kullanıma alındı. Öte yandan Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu Dearsan tersanesi; firkateyn, korvet, hücumbot ve römorkörlere ilaveten, insansız deniz aracı da geliştirmiş durumda. Şirket, özel sektör firması olması hasebiyle askeri gemi üretimi de gerçekleştiren Koç Grubu’na ait RMK Tersanesi’nin rakibi olarak görülüyor

KATAR’A SAVAŞ GEMİSİ ÜRETECEK

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen DIMDEX 2024 Uluslararası Denizcilik Savunma Fuarında Dearsan Katar donanması için savaş gemisi üretimi anlaşmasına varılmıştı. Dearsan, Katar Donanması için 50 metre uzunluğunda 2 adet hücumbotun tasarım ve inşa faaliyetlerini gerçekleştirecek. İnşa edilecek hücumbotlar; su üstü harbi, hava savunma harbi ve asimetrik harbe yönelik silah ve sensör sistemleriyle donatılacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.