Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kendi işinizi kurmak için 900 bin tl hibe desteği!

GENEL

Ticari girişimlerde bulunmak isteyen ancak maddi yetersizlik yaşayan genç girişimcilere sevindirici bir haber geldi: TÜBİTAK, bireysel genç girişimcileri desteklemek için 900 bin TL’ye kadar hibe desteği sunuyor.

TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci Destek Programı (BiGG), yenilikçi projeleri iş hayatına kazandırmayı amaçlıyor. Program, girişimcilere iş fikirlerini geliştirme sürecinde planlama, mentörlük ve eğitim desteği sağlamaktadır.

Programın Aşamaları

TÜBİTAK BiGG programı, üç aşamalı bir destek süreci sunmaktadır:

  1. İş Fikirlerinin Değerlendirilmesi: Girişimcilerin iş fikirleri, uzmanlar tarafından değerlendiriliyor. Ayrıca, 149 uygulayıcı kuruluş tarafından mentörlük ve hızlandırıcı eğitim hizmeti sağlanmaktadır.

  2. Şirketleşme ve Kurulum: Başarılı bulunan iş planları için girişimcilere şirket kurma sürecinde destek veriliyor. 900 bin TL’ye kadar hibe desteği, projeye %3 hisse karşılığında sağlanıyor. Özellikle temiz teknolojiler gibi öncelikli alanlarda, bu destek %5 hisse karşılığı 1.5 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor.

  3. Ticarileşme ve Ar-Ge: Kurulan girişimlerin Ar-Ge çalışmaları ile ürün veya hizmetlerini iyileştirmeleri hedefleniyor. Bu aşamada ticarileşme potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.

  4. BiGG desteğiyle 2013 yılında kurulan Picus Security, 2023 yılında "Turcorn 100" listesine kabul edilerek 45 milyon dolarlık yatırım almıştır. Bu başarı, programın genç girişimcilere sunduğu fırsatların önemli bir göstergesi olmuştur.TÜBİTAK, BiGG programı sayesinde genç girişimcilerin fikirlerini geliştirmelerine ve iş dünyasında yer edinmelerine olanak tanıyor. Mentorluk ve eğitim destekleri ile girişimciler, iş dünyasının dinamiklerine uyum sağlama şansı buluyor. BiGG, Türkiye’de yenilikçi iş fikirlerinin gelişmesine öncülük ederken, teknoloji ve temiz enerji gibi stratejik alanlarda yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor.

    Kimler Başvurabilir?

    TÜBİTAK BiGG programına, üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programlarına kayıtlı öğrenciler ve mezunlar başvuruda bulunabilir. Adayların, başvuru esnasında herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamaları ve daha önce BiGG desteği almamış olmaları gerekmektedir. Programa yılda iki kez çağrı yapılmakta ve başvurular TÜBİTAK’ın resmi internet sitesi üzerinden alınmaktadır.

    Öne Çıkan Başarı Örneği

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.