Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

İş insanı Musa Karagöz’den "Yerinde Dönüşüm” Açıklaması

GENEL

Diyarbakırlı iş insanı Musa Karagöz kentte devam eden imar ve rezerv alan projeleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı kentler arasında bulunan Diyarbakır’da depremzedelerin yaşadığı mağduriyetler her geçen gün artıyor. Fahiş kiralar nedeniyle ev bulmakta zorlanan vatandaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca sürdürülen yerinde dönüşüm çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti. Kentte çok sayıda ağır hasarlı binanın mevcut olduğunu söyleyen Diyarbakırlı iş insanı Musa Karagöz yeniden dönüşüm talebinin hızlandırılmasını da ifade etti.

ERDOĞAN YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN MÜJDE VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada yerinde dönüşüm için “Proje kapsamında hem hibe hem de kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımız da Bakanlık teşviki ve desteği ile evlerini yapacak. Vergi, harç, yapı denetim gibi masraftan muaf olacaklar. Bakanlığımız ruhsattan meskene kadar tüm süreci denetleyecek. İnşa edilen konutların depreme dayanıklılığı ile ilgili zihinlerde hiçbir soru işareti oluşmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Diyarbakırlı İş İnsanı Musa Karagöz “ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgelerinde hayata geçirilen “Yerinde Dönüşüm” projesi başladı. Depremden etkilenen 11 ilde kendi inşaatını yapmak isteyen afetzedelere hibe ve kredi desteği sağlayacak proje kapsamında 5 ilin 22 noktasında açılan Yapım ve Dönüşüm ofislerine, ilk günde binlerce depremzede müracaat etti.” Dedi.

MÜRACATLAR e-DEVLET’TEN

‘Yerinde Dönüşüm’ projesinden faydalanmak isteyen depremzedeler, başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Hibe ve kredi desteği için ilk günde binlerce afetzede müracaatta bulundu. İş İnsanı Musa Karagöz” Diyarbakır yerinde dönüşüm için büyük bir beklenti içerisinde olduklarını ifade etti.”


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.