Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kamu bankalarından şehit ve gazi yakınlarına faizsiz konut kredisi için kanun teklifi

EMLAK

Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bu teklifle şehit ve gazi yakınlarına faizsiz konut kredisi kullandırılması amaçlanıyor.

Türkiye'de son dönemlerde konut fiyatlarının ve konut kredisi faizlerinin yükselmesi ile vatandaşların konut satın almalarında önemli gerilemeler meydana geldi. Yaşanan bu gelişme dar ve orta gelirli vatandaşların konut satın almalarını oldukça zorlaştırdı. Şehit ve gazi yakınlarının durumlarının iyileştirilmesi için ise TBMM Başkanlığı'na CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan imzasıyla bir kanun teklifi verildi. 

Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile şehit ve gazi yakınlarına bazı haklar tanınması talep edildi. Kanun teklifinde en çarpıcı öneri ise konut kredileri hakkında oldu. Buna göre şehit yakınlarına ve hayatlarını bir başkasının yardımı olmadan idame ettiremeyen gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi talep edildi. 

Kanun teklifinin açıklamasında konuya dair, “Şehit yakınları ve gazilerimizin önemli bir kısmı dar gelirli olup kendilerine ait evleri bulunmamaktadır. Mevcut uygulama ile bazı şehit yakınlarına ve gazilerimize konut tahsis edilmekle beraber bunların mülkiyetleri verilmemektedir. Bu durum da şehit ve gazi yakınlarının geleceğe güvenle bakmalarına engel olmaktadır. Bu nedenle kamu konutlarında ikamet eden şehit ve gazi yakınlarına bu kamu konutlarının mülkiyeti verilmelidir.” denildi.

KAMU BANKALARI FAİZSİZ KONUT KREDİSİ VERECEKLER

Faizsiz konut kredisinin kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından kullandırılması öngörülürken bu kredi kaynağının Hazine'den karşılanması bekleniyor. Faizsiz konut kredisi ile şehit ve gazi yakınlarının yeni bir konut satın almalarının önü açılacak. Şehit ve gazi yakınlarının bu pozitif ayrımcılığa tabi tutulmalarına Türkiye'de kimsenin itiraz etmeyeceği vurgulanırken kanun teklifinin yasalaşma süreci şimdiden takip edilmeye başlandı.
 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.