Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

ATM'lerde Tahmin Edilmesi Kolay Şifrelere Yasak Geliyor

EKONOMİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ATM kullanıcılarının güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

Bu yeni uygulama ile tahmin edilmesi kolay şifrelerin, örneğin doğum tarihleri, il plaka kodları ve futbol takımlarının kuruluş tarihleri gibi basit şifrelerin kullanımı yasaklanacak.

Kolay Şifreler Tarihe Karışıyor

BDDK'nın bu adımı, şifrelerin tahmin edilmesini zorlaştırarak bankacılık güvenliğini artırmayı hedefliyor. Bu düzenleme ile milyonlarca ATM kullanıcısı, yasaklı şifreleri kullanıyorsa, şifrelerini güncellemek zorunda kalacak.

Müşteriler Şifrelerini Güncellemek Zorunda Kalacak

BDDK, bankalar aracılığıyla müşterileri bilgilendirme sürecini başlatacak. Bankalar, müşterilerine daha güvenli şifreler oluşturma konusunda rehberlik edecek. Ayrıca, tahmin edilmesi kolay şifre kullananlar, ATM'den işlem yaparken zorunlu olarak şifrelerini değiştirmek durumunda kalacak. Bu yeni düzenlemenin kısa süre içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

BDDK yetkilileri, bu düzenlemenin temel amacının müşteri bilgilerinin daha güvenli bir şekilde korunması olduğunu vurguladı. Son yıllarda artan dolandırıcılık vakaları nedeniyle, banka müşterilerinin güvenliğini artırmaya yönelik adımların önem kazandığı ifade edildi.

Bu yeni düzenlemeler, ATM kullanıcılarının güvenliğini artırarak dolandırıcılık vakalarının önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Müşterilerin, daha güçlü ve güvenli şifreler oluşturması için gerekli adımların atılması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.