Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Altın çok hareketli

EKONOMİ

ABD Merkez Bankası’nın beklenen hamlesi, altın piyasasında tarihi anlara sahne oluyor. Ons ve gram altındaki yükselişler yatırımcıları heyecanlandırıyor.

Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimi beklentisi, altın yatırımcılarının ilgisini artırıyor. Faiz oranlarının düşmesiyle dolara olan talebin azalacağı öngörülüyor. Bu durum, ons altın fiyatlarında rekor seviyelere neden oluyor.

ONS ALTINDA TARİHİ ZİRVE

Ons altın, güne 2507 dolardan başladı. Gün içinde 2509,88 dolar seviyesine kadar yükselerek tarihi zirvesini yeniledi. Şu an 2500 dolardan işlem görüyor. Bu yükseliş, altın piyasasında yeni rekorların habercisi olabilir.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Gram altın da ons altındaki yükselişten payını alıyor. Güne 2717 liradan başlayan gram altın, en yüksek 2718 lirayı gördü. Şu sıralar 2708 liradan alıcı buluyor. Yatırımcıların gözleri, Fed'in önümüzdeki günlerde atacağı adımlarda.

Altın piyasasındaki bu hareketlilik, yatırımcıların stratejilerini yeniden gözden geçirmelerine neden olabilir. Faiz indirimi beklentileri, altının cazibesini artırırken diğer yatırım araçları da bu durumdan etkilenebilir. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.