Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Öğretmen İl İçi Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? – MEBDİS Üzerinden Sorgulama ve Tüm Detaylar

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin isteğe bağlı il içi atama sonuçları için belirlediği takvimi duyurdu. 23-26 Temmuz tarihleri arasında alınan başvuruların ardından öğretmenler, sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı.Sen

İl İçi Atama Süreci Tamamlandı

Öğretmenlerin il içi yer değiştirme başvuru süreci başarıyla tamamlandı ve artık sonuçların açıklanması bekleniyor. MEB, il içi atama sonuçlarının 30 Temmuz tarihinde açıklanacağını duyurdu. Sonuçlar açıklandığında, öğretmenler MEBBİS sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

Sorgulama Ekranı

İl içi atama sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğretmenler MEBBİS sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler. İnha listelerinin ilgili valiliklerce sisteme girilmesi ve atama kararnamelerinin oluşturulması işlemleri ise 30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Görevden ayrılma işlemleri ise 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Sen 

Esas Alınan Puanlar

Atamalar, öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda, öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik tanınacak. Eğer bu kriterde de eşitlik söz konusu olursa, öğretmenliğe daha önce başlayanlar öncelikli olacak; eşitlik devam ederse atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Doğrudan Bakanlık Atamaları

Bakanlık merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin atama kararnameleri doğrudan Bakanlık tarafından düzenlenecektir. Diğer eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin atama kararnameleri ise ilgili valilikler tarafından gerçekleştirilecektir.Öğretmenlerin heyecanla beklediği il içi atama sonuçları için MEBBİS sistemini takip etmeleri ve sonuçlar açıklandığında gerekli adımları atmaları gerekmektedir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.