Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

O Ülkede kadınlar asker olabilecek

O Ülkede kadınlar asker olabilecek
DÜNYA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), kadınların orduya gönüllü olarak katılımını sağlayan yasayı onayladı.

 Rum Lider Nikos Hristodulidis, Temsilciler Meclisi'nden geçen düzenlemenin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Böylece, bu yaz itibarıyla kadınlar Rum Milli Muhafız Ordusu'nda (RMMO) görev almaya başlayabilecek.

Kadınlar İçin Askerlikte Yeni Dönem

Yeni yasaya göre, GKRY vatandaşı kadınlar 6 ila 14 ay arasında gönüllü askerlik yapabilecek. RMMO, ülke genelinde kadınlar için askerlik yoklaması yapacak ve başvuruları değerlendirecek.

Tartışmalar ve Eleştiriler

Son iki yıldır gündemde olan bu düzenleme, bazı kesimler tarafından "zorunlu askerliğe hazırlık" olarak yorumlanıyor. Muhalif medya organları, hükümetin kadınları zorunlu askerliğe hazırladığını iddia ediyor.

GKRY'nin Askeri Yapısı

  • Nüfus: Yaklaşık 1 milyon
  • Aktif Asker Sayısı: 30 bin
  • Erkekler İçin Zorunlu Askerlik: 14 ay (lise sonrası)

Bu adım, GKRY'de toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli bir gelişme olarak görülürken, uygulamanın detayları merakla bekleniyor. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!