Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

İran'dan suikast açıklaması: Heniyye'nin odası dışarıdan vuruldu

DÜNYA

İran Devrim Muhafızları, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin odasının dışından şı̇ddetlı̇ bı̇r patlama eşlı̇ğı̇nde yaklaşık 7 kg başlıklı kısa menzı̇llı̇ bı̇r mermı̇ atılarak şehit edildiğini açıkladı. Suikastta ABD'nin desteği olduğu belirtildi.

Son dakika haberine göre; İran Devrim Muhafızları, Tahran'da şehit edilen Hamas lideri İsmail Heniyye'nin uğradığı suikaste ilişkin açıklama yaptı.

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin suikastının yankıları sürüyor. İran'da suikasta uğrayan Heniyye, hayatını kaybetti. Heniyye'nin ölümü çok sayıda tartışmayı da beraberinde getirdi.

İsrail tarafından yapıldığı bilinen suikastla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor

İran Devrim Muhafızları, suikastla ilgili açıklamalar yaptı.

Devrim Muhafızları, Heniyye'nin odasının dışından şı̇ddetlı̇ bı̇r patlama eşlı̇ğı̇nde yaklaşık 7 kg başlıklı kısa menzı̇llı̇ bı̇r mermı̇ atılarak öldürüldüğünü bildirdi.

"ABD HÜKÜMETİNİN DESTEĞİYLE TASARLANMIŞTIR"

Açıklamada, Heniyye'nin öldürülmesı̇ni "terör eylemı̇" olarak adlandıran Devrim Muhafızları, "Sı̇yonı̇st rejı̇m tarafından suçlu ABD hükümetı̇nı̇n desteğı̇yle tasarlanmış ve uygulanmıştır" dedi.

"TAHRAN'IN İNTİKAMI ŞİDDETLİ OLACAK"

Devrim Muhafızları, "Maceracı ve terörı̇st Sı̇yonı̇st rejı̇m bu suçun cevabını kararlılıkla alacaktır" uyarısında bulunurken, "Tahran'ın ı̇ntı̇kamı şı̇ddetlı̇ ve uygun zaman, yer ve şekı̇lde" olacak ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.