Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

KAYAPINAR ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ SÖYLEŞİLERİ BAŞLADI

Diyarbakır

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından hazırlanan projeler kapsamında, Öğretmen Akademileri Söyleşilerinin ilk konuğu Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Dr. Necdet SUBAŞI oldu.

“Derdimiz Hayat “ temasıyla gerçekleştirilen söyleşide, “Gündelik hayatın rutinleri, zihinsel ve davranışsal kodları ele alındı. Söyleşi Kayapınar Halk Kütüphanesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Söyleşiye Diyarbakır İl Milli Eğitim Murat KÜÇÜKALİ, davetliler ve Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Söyleşiye ilgi yoğundu.

Programın Açış Konuşmasını Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan SUBAŞI yaptı. Konuşmasında Akademilerin amacına değinen SUBAŞI, öğretmenlere bu yıl ilgi duydukları alanlarda kültür, sanat atölyeleri açacaklarını ve bir dizi söyleşi gerçekleştireceklerini dile getirdi. Kayapınar’da öğretmenlerin bir arada kaliteli zaman geçirmeleri konusundaki çabalarının süreceğini söyledi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Murat KÜÇÜKALİ yaptı konuşmada, Diyarbakır’ın kadim bir şehir olduğunu belirten KÜÇÜKALİ, bu projeleri önemsediklerini, desteklerini ve bunun eğitim camiasına etkilerinin son derece değerli olduğunu belirterek, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Öğretmen Akademileri Söyleşilerinin ilk konuğu Dr. Necdet SUBAŞI bir saat kadar süren ve ilgi çeken bir sunum gerçekleştirdi. Kim olduğumuz, yer bildirme kodlarımız konusunda çarpıcı örnekler veren SUBAŞI, hayatın içinden giderek yitirilen değerler konusunda da açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin hayatın her alanında önemli özneler olduğunu dile getirdi. Yoğunluklarımız, yorgunluklarımız ve ezberlerimize dair yorumlar yaptı. Dr. Necdet SUBAŞI, vicdan, merhamet, mizaç, irade gibi konularda kavramsal analizler de yaptı.

Programın sonunda, Diyarbakır İl Milli Eğitim Murat KÜÇÜKALİ, Dr. Necdet SUBAŞI’ya hediye takdiminde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.